Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

 

1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-21

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας,                          

με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε αφενός να σας ευχηθούμε καλή πρόοδο για τα παιδιά σας με υγεία και δύναμη και αφετέρου, γνωρίζοντας πόσο αναγκαία είναι η συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους γονείς και κηδεμόνες, να σας ενημερώσουμε για τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία στο ΦΕΚ.   https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2019/%CE%A6%CE%95%CE%9A_2005%CE%92_31.05.2019.pdf

 για τα παρακάτω:

α) Ωράριο λειτουργίας του σχολείου

β) Φοίτηση των μαθητών ( όρια απουσιών)

γ) Αξιολόγηση των μαθητών

δ) Ενημέρωση των γονέων

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1η ώρα   8.15 - 9.00

2η ώρα   9.05 - 9.50

3η ώρα  10.00 - 10.45

4η ώρα  10.55 - 11.40

5η ώρα  11.50 - 12.35

6η ώρα  12.40 - 13.25

7η ώρα  13.30 - 14.10

 

·                     Ωράριο: τα Ημερήσια Γυμνάσια της χώρας  λειτουργούν τις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, επί έξι ή επτά  διδακτικές ώρες την ημέρα, από 8.15' έως 14.10'. Οι ημέρες των αργιών γνωστοποιούνται εγκαίρως στους μαθητές και μέσω αυτών και στους γονείς. Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο διδακτικές περιόδους. Η πρώτη περίοδος (1ο τετράμηνο) διαρκεί από 14 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και η δεύτερη περίοδος (2ο τετράμηνο) από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου, στο τέλος των οποίων επιδίδονται στους γονείς οι Έλεγχοι των τετραμήνων. Ακολουθεί η εξεταστική περίοδος 1-15 Ιουνίου.

Φοίτηση: Σύμφωνα με το υπ΄ Αριθμ. 79942/ΓΔ4 ΦΕΚ 2005/ 31-5-2019 η φοίτηση στο Γυμνάσιο είναι υποχρεωτική. Το ανώτατο όριο απουσιών είναι 114 ωριαίες απουσίες δηλ. για κάθε μία διδακτική ώρα υπολογίζεται μία απουσία.  Για την τακτική φοίτηση του μαθητή ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο κηδεμόνας του τον οποίο ενημερώνει τακτικά και εγγράφως με ηλεκτρονικό μήνυμα  ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος. Κανένας μαθητής δεν φεύγει από το Σχολείο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του χωρίς άδεια από τη διεύθυνση του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας χρειαστεί, εκτάκτως, να πάρει το παιδί του, πριν από τη λήξη των μαθημάτων, πρέπει να ενημερώσει την ίδια ημέρα τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Είναι αυτονόητο ότι τόσο το σχολείο όσο και οι κηδεμόνες των μαθητών επιβάλλεται να ενημερώνονται άμεσα για κάθε απουσία του μαθητή. Για τους λόγους αυτούς, οι υπεύθυνοι τμημάτων ενημερώνουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους κηδεμόνες (τηλεφώνημα, ηλεκτρονικό μήνυμα σταλμένο από λογαριασμό του σχολείου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή στο κινητό τηλέφωνο των γονέων/κηδεμόνων, όπως ορίζει το Άρθρο 23, και φροντίζουν να πληροφορούνται τους λόγους απουσίας των μαθητών/τριών.

 Το ανώτατο όριο απουσιών είναι 114 ωριαίες απουσίες.

     Η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών εφόσον το σύνολο των απουσιών του δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).  Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν τη φοίτηση τους στην ίδια τάξη.

 Ειδικές περιπτώσεις κατά τις οποίες οι απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται,

                           Αναλυτικά στο Άρθρο 24 του υπ΄ Αριθμ. 79942/ΓΔ4 ΦΕΚ 2005/ 31-5-2019:

Ø  Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες έως είκοσι τεσσάρων (24) ημερών για όλο το διδακτικό έτος: για μαθητές/τριες με σοβαρά προβλήματα υγείας (αιμοκάθαρση, νεοπλασίες κλπ.)

Ø  Καταχωρίζονται στο Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο) αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες μαθητών/τριών μέχρι είκοσι (20) ημερών που οφείλονται σε σοβαρά και επείγοντα περιστατικά και απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης, εντός της Ελλάδας ή σε χώρες του εξωτερικού όπως :

Ø  α. έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που απαιτούν άμεσα χειρουργική επέμβαση

Ø  β. έκτακτα και επείγοντα περιστατικά που απαιτούν άμεσα νοσηλεία σε Νοσοκομείο. κ.λ.π.

Αξιολόγηση: η αξιολόγηση του μαθητή κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Γυμνάσιο προκύπτει από τα παρακάτω στο: Κοινή Υπουργική Απόφαση 79942/ΓΔ4/2019 - ΦΕΚ 2005/Β/31-5-2019 Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση κλπ. στο: file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/document-2.pdf και οι τροποποιήσεις στο υπ’ αριθμ. 4692/2020, ΦΕΚ 111/Α/12-06-2020 στο: file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/document-1.pdf
Την καθημερινή προφορική συμμετοχή και εξέταση του μαθητή στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία και τις καθημερινές εργασίες – ασκήσεις που εκτελούν οι μαθητές στο σχολείο ή στο σπίτι στα πλαίσια κάθε μαθήματος,

·    τις ωριαίες γραπτές δοκιμασίες. Αυτές είναι:

·   προειδοποιημένες, αν έπονται μιας ανακεφαλαίωσης και καλύπτουν ευρύτερη διδακτική ενότητα για την οποία έχουν διατεθεί μέχρι τέσσερις (4) διδακτικές ώρες

·   μη προειδοποιημένες, αν καλύπτουν την ύλη που διδάχθηκε στο αμέσως προηγούμενο μάθημα

·         Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο κατατάσσονται σε τρεις (3) ομάδες ως εξής:

α) Η πρώτη ομάδα (Ομάδα Α΄) περιλαμβάνει τα μαθήματα:

αα) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, ήτοι Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία.

αβ) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, ήτοι Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση. αγ) Ιστορία. αδ) Μαθηματικά. αε) Φυσική. αστ) Βιολογία. αζ) Αγγλικά.

β) Η δεύτερη ομάδα (Ομάδα Β΄) περιλαμβάνει τα μαθήματα:

βα) Γεωλογία-Γεωγραφία. ββ) Χημεία. βγ) Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή. βδ) Θρησκευτικά. βε) Δεύτερη ξένη γλώσσα. βστ) Τεχνολογία – Πληροφορική. βζ) Οικιακή Οικονομία.

·         Στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ και της Ομάδας Β΄ των περ. α΄ και β΄, αντίστοιχα, της παρ. 1 του άρθρου 2 του παρόντος διενεργείται μία (1) ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου και μία (1) κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου.

·         Κατά το δεύτερο τετράμηνο ο διδάσκων μάθημα της ομάδας Β΄ μπορεί να επιλέξει, αντί της διεξαγωγής ωριαίας γραπτής δοκιμασίας σε κάποιο τμήμα ή κάποια τμήματα, την ανάθεση μιας συνθετικής δημιουργικής εργασίας μικρής έκτασης στους μαθητές του τμήματος ή των τμημάτων. Ειδικά για το μάθημα της Πληροφορικής, κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου διενεργείται μία (1) ωριαία γραπτή δοκιμασία και κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου δεν διενεργείται ωριαία γραπτή δοκιμασία, αλλά ανατίθεται σε κάθε μαθητή η εκπόνηση συνθετικής δημιουργικής εργασίας μικρής έκτασης.

γ) Η τρίτη ομάδα (Ομάδα Γ΄) περιλαμβάνει μαθήματα ως εξής:

γα) Μουσική-Καλλιτεχνικά. γβ) Φυσική Αγωγή.»

·         Στα μαθήματα της Ομάδας Γ΄  δεν διενεργείται καμιά ωριαία γραπτή δοκιμασία.

·         Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από την 1η έως την 15η Ιουνίου.

Γενικός βαθμός προαγωγής (βάση) στο Γυμνάσιο είναι το Δέκα (10) ενώ  Άριστα είναι το Είκοσι (20). Ειδικότερα για τους Μουσουλμάνους μαθητές μας προβλέπεται ως βαθμός προαγωγής στα γλωσσικά μαθήματα (Νεοελληνική Γλώσσα, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Αρχαία Ελληνικά από το πρωτότυπο και τα Αρχαία Ελληνικά από μετάφραση) το Οκτώ (08). 

Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) ή όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13).

Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη των μαθημάτων του επόμενου σχολικού έτους, στη δεύτερη εξεταστική περίοδο, σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσής του είναι μικρότερος από δέκα (10), εφόσον ο αριθμός των μαθημάτων αυτών δεν υπερβαίνει τα τέσσερα (4). Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης και ο μαθητής έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης μικρότερο από δέκα (10) σε περισσότερα από τέσσερα (4) μαθήματα, τότε δεν κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, δεν παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση και επαναλαμβάνει την τάξη.

Για τα μαθήματα της Ομάδας Α΄ οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές και γραπτές. Ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, η οποία διενεργεί τις προφορικές και γραπτές εξετάσεις. Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής.

Για τα μαθήματα της Ομάδας Β΄ και της Ομάδας Γ΄ οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές. Ο Διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου που έχουν σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, η οποία διενεργεί τις εξετάσεις.

Αν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Α΄ και Β΄ τάξης δεν κριθεί άξιος προαγωγής ή μαθητής της Γ΄ τάξης δεν κριθεί άξιος απόλυσης, επαναλαμβάνει την τάξη.

·            Ενημέρωση  γονέων:  Μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα θα δοθεί στους μαθητές σημείωμα για τις συγκεκριμένες ώρες και μέρες ανά καθηγητή κατά τις οποίες μπορούν να ενημερώνονται οι κηδεμόνες, κυρίως τηλεφωνικώς, για την πρόοδο του παιδιού τους. Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το θέμα των κινητών τηλεφώνων.  Σύμφωνα  με σχετικό διάταγμα απαγορεύεται στους μαθητές η κατοχή και η χρήση των  κινητών τηλεφώνων στο χώρο του σχολείου και αυτή τιμωρείται με τις προβλεπόμενες ποινές.

Όσον αφορά το κάπνισμα θεωρείται αυτονόητο ότι απαγορεύεται σε όλους τους χώρους του σχολείου.

 Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εκκένωσης του κτιρίου ορίζεται ως τόπος συγκέντρωσης των μαθητών το νότιο τμήμα της αυλής και η έξοδος επί της οδού Μαραθώνος, από όπου θα τους παραλαμβάνουν οι γονείς.

·         Ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας στο ΦΕΚ: https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/wp-content/uploads/2020/09/minedu-mathainoumeasfaleis-kya-gia-sxoleia-domes.pdf  και στο: file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/document.pdf

Ενδεικτικά σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας  για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων, α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου.

Δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μαθητικά συνέδρια, σχολικά πρωταθλήματα και προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών. Διδακτικές επισκέψεις και περίπατοι δύνανται να διεξάγονται ανά τμήμα με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Προβλέπεται αποχή από το σχολείο όσων εκδηλώνουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με τον κορωνοϊό COVID-19, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Οι κηδεμόνες οφείλουν να ελέγχουν καθημερινά τη θερμοκρασία των παιδιών τους καθώς και τα άλλα συμβατά συμπτώματα όπως: Δυσκολία στην αναπνοή • Μυαλγίες • Ρίγος • Πονοκέφαλος • Δυσκαταποσία • Ρινική καταρροή/συμφόρηση • Ναυτία / έμετος • Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις. Στην περίπτωση που εντοπίζουν κάποια από αυτά τα συμπτώματα οφείλουν να κρατούν το παιδί στο σπίτι και να συμβουλεύονται τον παιδίατρο. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το σχολείο.  Η επιστροφή του μαθητή στο σχολείο μόνο εφόσον παραμένει απύρετος,  χωρίς τη λήψη φαρμάκων, για 24 ώρες.

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΟΥ

Ευχόμαστε καλή  πρόοδο στους μαθητές μας με υγεία και δύναμη!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΓΚ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σας προσκαλεί το Σάββατο 10-10-2020 στις 17:30  μμ. στην αυλή του σχολείου για τη διενέργεια των εκλογών του.

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων                                                             Η Διευθύντρια του σχολείου                                                         

      του 1ου Γ/σίου Ξάνθης                                                               Φωτεινή Νεστορίδου ΠΕ02        

 

Δ/νση σχολείου: Ανδ.Δημητρίου 44, 67133, Ξάνθη, Τηλ. 2541022487 fax: 2541062546,

mail@1gym-xanth.xan.sch.gr                  Δ/νση ιστοσελίδας:http://1gym-xanth.xan.sch.gr

Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς με θέμα : Συνεργασία για ένα δημοκρατικό, κοινωνικό  και ειρηνικό σχολείο

 

Αγαπητοί γονείς,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρωτοβουλία του σχολείου μας να ευαισθητοποιήσει τη

σχολική κοινότητα για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και τη λειτουργία για πρώτη χρονιά του θεσμού του Συμβούλου Σχολικής Ζωής. Τρεις καθηγητές του σχολείου θα αναλάβουν τη καθοδήγηση των μαθητών και τη διαμεσολάβηση μεταξύ μαθητών – γονέων - εκπαιδευτικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση ακραίων συμπεριφορών στη σχολική κοινότητα. Σας πρώτο βήμα σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω και ζητούμε τη συνεργασία σας.

Πιστεύουμε ότι κανένα παιδί στο σχολείο δεν θα πρέπει να αισθάνεται φόβο, αγωνία, ανασφάλεια

και κανένα παιδί του σχολείου μας δεν θα πρέπει να προκαλεί τέτοιου είδους συναισθήματα στους

άλλους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το σχολείο θα πάρει τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

Κάθε τάξη θα συζητήσει το θέμα του σχολικού εκφοβισμού με χρήση κατάλληλου παιδαγωγικού

υλικού.

Κάθε τάξη θα φτιάξει το Συμβόλαιο τάξης με κανόνες συμπεριφοράς, οι οποίοι θα τηρούνται από

όλα τα μέλη.

Οι μαθητές/τριες θα συμμετάσχουν με προτάσεις στο σχεδιασμό των μέτρων αντιμετώπισης των

περιστατικών βίας.

Από εσάς θα θέλαμε βοήθεια και συνεργασία. Συζητείστε με το παιδί σας για τους κανόνες

συμπεριφοράς μεταξύ συμμαθητών και τονίστε ότι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:

Χτυπήματα, σπρωξίματα, χειρονομίες ή σχόλια προσβλητικά.

Συγκεκριμένα:

-Προσπαθούμε να είμαστε φιλικοί/ες, ειδικά με τους καινούριους μαθητές/μαθήτριες και τα πιο

“κλειστά” παιδιά.

-Δεν βρίζουμε ούτε λέμε άσχημα πράγματα για ένα συμμαθητή /συμμαθήτρια .

-Δεν καταστρέφουμε ούτε κλέβουμε τα πράγματα κάποιου συμμαθητή/συμμαθήτριας.

-Δεν απειλούμε ένα συμμαθητή/συμμαθήτρια να μας φέρει χρήματα ή πράγματα.

-Δεν ακολουθούμε ούτε κοιτάμε επίμονα ένα συμμαθητή/συμμαθήτρια για να τον/την τρομάξουμε.

-Δεν κοροϊδεύουμε κάποιον για το χρώμα , την καταγωγή του, την οικογένειά του, την οικονομική

του κατάσταση, το ντύσιμο, τον τρόπο που διαβάζει, την εμφάνισή του.

-Δεν απειλούμε ότι θα του/της κάνουμε κακό “αν μας αποκαλύψει”.

-Δεν πειράζουμε κανένα παιδί καθώς πηγαίνει στο σχολείο ή έξω από το σχολείο.

-Δεν στέλνουμε μηνύματα η e-mail με βρισιές ή προσβολές.

Αν κάποιος/α μας ενοχλεί και μας πειράζει στο σχολείο, οφείλουμε να ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ σε κάποιον

μεγάλο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΦΩΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ.

Αν είμαστε παρόντες/ούσες σε περιστατικό όπου δούμε να φέρονται άσχημα σε συμμαθητή ή

συμμαθήτρια, δεν γελάμε ούτε δείχνουμε αδιαφορία, αλλά το αναφέρουμε άμεσα στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.

Αγαπητοί γονείς, πιστεύουμε ότι η καλή συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών μπορεί να

βοηθήσει, ώστε να γίνει το σχολείο όπως το ονειρευόμαστε, ένας χώρος ανοιχτός για όλους, δημιουργικός και  δημοκρατικός.

Για όλα τα παραπάνω έχει συνταχθεί σε συνεργασία με το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου το Πλαίσιο Οργάνωσης της Σχολικής Ζωής.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας,

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.