Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ενημέρωση γονέων – κηδεμόνων για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων


1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Αγαπητοί γονείς,
Από τη Δευτέρα 18-5-2020 προβλέπεται η επαναλειτουργία των Γυμνασίων σύμφωνα με  τις σχετικές με την τρέχουσα κατάσταση Εγκυκλίους.
Σας ενημερώνουμε ότι έχουν γίνει και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται οι αναγκαίες προετοιμασίες στο χώρο του σχολείου. Καθαριότητα με τα προβλεπόμενα απολυμαντικά σε όλους τους χώρους του σχολείου, διαδρόμους, αίθουσες, γραφεία και τουαλέτες και κατάλληλη διαμόρφωση αιθουσών και της αυλής.
Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται 8:00 με 8:15 το αργότερο. Σύνταξη, όπως προβλέπεται, δεν θα πραγματοποιείται και οι μαθητές  θα περιμένουν στην αυλή, στον ειδικό χώρο που έχει προβλεφθεί και οριοθετηθεί ανά τμήμα και σύμφωνα με τις οδηγίες των εφημερευόντων. Η είσοδός τους στο κτήριο θα γίνεται σταδιακά, ανά τμήμα και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις.
Έχει γίνει η προβλεπόμενη διαρρύθμιση των αιθουσών  και του αύλειου χώρου για την εξασφάλιση της αποφυγής του συγχρωτισμού των μαθητών. Παρακαλούμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας για την πιστή εφαρμογή των οδηγιών που θα τους δοθούν από τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
  •       Σύμφωνα με την εγκύκλιο: «Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους (15). Τάξεις ή τμήματα τάξεων με περισσότερους των (15)μαθητών, χωρίζονται σε υποτμήματα ίσης δυναμικής και εφαρμόζουν εκ περιτροπής διδασκαλία, κατά τα οριζόμενα στην υπ’αριθμ.5188/ΓΔ4/06-05-2020 ΚΥΑ.»
  •      Ένας μαθητής ανά θρανίο και εκ περιτροπής παρουσία στο σχολείο  όπως για παράδειγμα μέρους των μαθητών (των μισών μαθητών) κάθε ημέρα. Η ενδεικνυόμενη απόσταση μεταξύ των μαθητών συνολικά με το θρανίο πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρο μήκος. Οι μαθητές θα πρέπει να κάθονται αποκλειστικά στο ίδιο – δικό τους θρανίο.
  •        Ελέγχετε καθημερινά και πριν ξεκινήσουν τα παιδιά για το σχολείο, την κατάσταση της υγείας τους. 
  •       Κρατήστε, όπως προβλέπεται, τα παιδιά στο σπίτι, αν νιώθουν άρρωστα ή έχουν συμπτώματα. Επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

Συγκεκριμένα:

       Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο τη Δευτέρα, 18-5-2020, όχι όλοι αλλά χωρισμένοι ανά τμήμα σύμφωνα με το χωρισμό τους στο μάθημα Πληροφορικής – Τεχνολογίας.
       
       Δηλαδή, την πρώτη εβδομάδα: από 18-5-2020 έως 22-5-2020

·         Δευτέρα – Τετάρτη –Παρασκευή θα προσέλθει το μισό τμήμα, π.χ. Α1α
·         Τρίτη - Πέμπτη το άλλο μισό π.χ. Α1β

Αντίστροφα την επόμενη εβδομάδα: 25-5-2020 έως 29-5-2020:

·         Δευτέρα – Τετάρτη –Παρασκευή θα προσέλθει το μισό τμήμα, π.χ. Α1β
·         Τρίτη - Πέμπτη το άλλο μισό π.χ. Α1α

Εντός της εβδομάδας θα σταλεί στο προσωπικό σας mail  αναλυτικά σε ποιο υποτμήμα ανήκει  και ποια μέρα θα έρθει το παιδί σας.

  •          Στο σχολείο δεν θα λειτουργήσει το Κυλικείο. Παρακαλούμε οι μαθητές να έχουν μαζί τους το νερό και το κολατσιό τους.
  •        Η προσέλευση στην τουαλέτα θα γίνεται με επίβλεψη, μόνο κατά το διάλειμμα  και θα υπάρχει  σαπούνι, αντισηπτικό και χαρτί.
  •        Δεν επιτρέπονται επισκέπτες στο χώρο της τάξης ή του σχολείου. 
  •        Για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με το σχολείο θα επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 2541022487 ή στο mail του σχολείου: mail@1gym-xanth.xan.sch.gr
  •        Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.
  •    
  •       ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου 2020 για την Γ΄ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α΄ και Β΄ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 64) και την υπ΄αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/ οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β΄928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί. 
Στις δηλώσεις αυτές ο γονέας – κηδεμόνας θα συμπληρώσει τα στοιχεία του και θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει: π.χ. δηλώνω ότι είμαι ο γονέας- κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας …………………………………………….του τμήματος …….. και το παιδί μου δεν θα παρακολουθήσει τα μαθήματα από 18-5-2020 έως 12-6-2020, διότι (επιλέγετε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις), «το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19» ή «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί».
Τις Υπεύθυνες Δηλώσεις  θα τις υπογράφουν οι κηδεμόνες και θα τις αποστέλλουν στο σχολείο με mail, mail@1gym-xanth.xan.sch.gr. Για οποιοδήποτε πρόβλημα θα ενημερώνουν και τηλεφωνικά το σχολείο.

                     Σύμφωνα με την εγκύκλιο: Τι θα πρέπει να προσέξουν μαθητές στα διαλείμματα: 

  •      Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών
  •       Το διάλειμμα θα πραγματοποιείται σε διαφορετικούς και προκαθορισμένους χώρους για τους μαθητές  κάθε τμήματος/ υποτμήματος στο προαύλιο
  •         Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ)
  •         Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών,  οι οποίες θα είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα  μέτρα υγιεινής
  •         Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή προσωπικών αντικειμένων όπως τετράδια, βιβλία μολύβια κ.λ.π.
  Οι δύο πρώτες ώρες της πρώτης και δεύτερης ημέρας λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα επικεντρωθούν στην ενημέρωση των μαθητών για κανόνες υγιεινής δίνοντας έμφαση στην απόσταση και την υγιεινή των χεριών και στην χρήση της μάσκας ως προαιρετικού, συμπληρωματικού μέτρου.
 Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα ακολουθήσουν ενημερώσεις σύμφωνα και με όσες νέες οδηγίες μας αποσταλούν.  Για κάθε απορία μπορείτε να απευθύνεστε στο σχολείο με κάθε πρόσφορο και από απόσταση τρόπο. 
Να είστε βέβαιοι ότι θα πράξουμε και πάλι το καθήκον μας στο μέγιστο βαθμό και θα συμβάλουμε με τη δική σας πάντα συνεργασία, στην ασφαλή και αποτελεσματική επαναλειτουργία του σχολείου μας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε υγεία,  δύναμη και
μια καλή νέα αρχή.
Η Διευθύντρια                                                                           Ο Σύλλογος Διδασκόντων του
ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΕΣΤΟΡΙΔΟΥ                                                        1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ


(Παραθέτουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για γονείς και μαθητές)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ
Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!
Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο
·        Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής:
·        Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
·        Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
·        Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
·        Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.
·        Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα
Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :
Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 2105212058
Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215  215 6060

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!
Προστάτευσε τον εαυτό σου και το σχολείο σου
·        Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
·        Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.
·        Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
·        Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές σου.
·        Να κρατάς απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.
·        Σε περίπτωση που εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσεις άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες σου ή τον καθηγητή σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά.
Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :
Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 210 5212058
Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215 215 6060

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.