Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ - ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
Σχ. Έτος 2017-2018

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας,
σχετικά με την με αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (Β΄ 120) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» σας ενημερώνουμε τα εξής: ως προς τη Φοίτηση (Άρθρα 27, 28, 29):
Καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Το όριο των απουσιών παραμένει το ίδιο, 114 απουσίες ανά σχ. Έτος. Οι γονείς δεν δικαιολογούν πλέον απουσίες αλλά προσκομίζουν, οι ίδιοι ή οι μαθητές, στο σχολείο δικαιολογητικό από γιατρό, όταν υπάρχει. Είναι αυτονόητο ότι τόσο το σχολείο όσο και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών επιβάλλεται να ενημερώνονται άμεσα για κάθε απουσία του/της μαθητή/τριας.
Για τους λόγους αυτούς, οι υπεύθυνοι τμημάτων οφείλουν να ενημερώνουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους κηδεμόνες (τηλεφώνημα, μήνυμα σταλμένο από λογαριασμό του σχολείου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή στο κινητό τηλέφωνο των γονέων/κηδεμόνων (SMS), επιστολή), όπως ορίζει το Άρθρο 29, και να φροντίζουν να πληροφορούνται τους λόγους απουσίας των μαθητών/τριών.

·         Η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
·         Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητών/τριών εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114).
·         Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/τριας που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές/τριες των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτηση τους στην ίδια τάξη.

Ειδικά για το σχολικό έτος 2017-18 μπορεί να χαρακτηριστεί ως επαρκής και η φοίτηση μαθητή/τριας που πραγματοποίησε έως 164 απουσίες εφόσον συντρέχουν σωρευτικά τα εξής:
α) για τις παραπάνω από τις 114 έχει προσκομίσει δικαιολογητικά από γιατρό που βεβαιώνουν την ασθένεια,
β) ο Γενικός Μέσος Όρος της προφορικής βαθμολογίας, που προκύπτει από το άθροισμα των μέσων όρων των δύο τετραμηνιαίων βαθμών διαιρούμενο με τον αριθμό των διδασκόμενων μαθημάτων, είναι δεκαπέντε πλήρες και
γ) δεν έχει κάνει χρήση της μη προσμέτρησης απουσιών.

Παρακαλούμε τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών μας να ενημερώνουν το σχολείο έγκαιρα για την απουσία του παιδιού τους. Επίσης, παρακαλούμε να επικαιροποιήσουν (με την παρούσα Υπεύθυνη Δήλωση, την οποία και θα παραδώσουν στον υπεύθυνο του τμήματος κατά την επίδοση των ελέγχων) τα στοιχεία επικοινωνίας που μπορεί το σχολείο να χρησιμοποιεί για την ενημέρωση που αφορά τη φοίτηση του παιδιού τους.
Τέλος, σας προσκαλούμε την Παρασκευή, 9-2-2018 στις 11:40 - 13:15 στο σχολείο για την επίδοση των Ελέγχων του Α΄ Τετραμήνου.

Ο σύλλογος διδασκόντων                                                  Η Διευθύντρια του σχολείου
του 1ου Γ/σίου   Ξάνθης                                                         Φωτεινή Νεστορίδου ΠΕ02

Δ/νση σχολείου:Ανδ.Δημητρίου 44, 67133, Ξάνθη, Τηλ. 2541022487 fax: 2541062546,
mail@1gym-xanth.xan.sch.gr           Δ/νση ιστοσελίδας:http://1gym-xanth.xan.sch.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.